Hepatitis B

Hepatitis-B is een infectie van de lever door een virus. Maar dit is weer heel anders dan hepatitis-a. Het word namelijk onder andere gekregen door bloed-bloed contact. Dat houd in dat de persoon met hepatitis-b echt zijn bloed in aanraking moet laten komen met het bloed van een ander om iemand te besmetten. En de ziekte kan worden overgebracht met lichaamsvloeistoffen.

Vandaar dat hepatitis-b ook een echte seksueel overdraagbare aandoening is.

Net als hepatitis-a is de b variant een ontsteking aan de lever. Maar bij de hepatitis-b hoeft dit helemaal niet zo ernstig te zijn als bij de hepatitis-a variant. In de acute fase van de ziekte hoeven mensen niet eens zo heel erg ziek te zijn. Maar het probleem is dat heel veel mensen deze ziekte bij zich blijven dragen.

De infectie gaat dan geleidelijk door in de lever wat leidt tot afbraak in de lever. Het herstelt zich wel weer maar niet op de normale manier en dat veroorzaakt levercirrose. Als mensen deze ziekte erg lang bij zich dragen dan kan dit leiden tot leverkanker.Hoe kun je hepatitis-b voorkomen?

inenten tegen hepatitis-b
Vaccinatie tegen deze ziekte is mogelijk! Lees hier meer er over!

Daarnaast is het belangrijk dat je geen onbeschermde seks hebt. Als je op vakantie gaat is het ook handig om je eigen condooms uit Nederland mee te nemen. Wanneer je ze plaatselijk koopt dan kan het nog wel eens voorkomen dat ze niet veilig zijn. En als laatste moet je contact met niet steriele materialen vermijden. De ziekte kan bijvoorbeeld ook overgebracht worden bij het tatoeëren als iemand geen steriele naalden gebruikt.

Heb je verder nog tips of aanvullingen voor vakantiemagazine? Dan horen we dat natuurlijk graag! Laat een berichtje achter onder aan de pagina en wij zorgen dat de informatie zo snel mogelijk op de pagina er bij komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *