Alles over Vakantie Gambia!

Vakantie GambiaElk jaar zijn duizenden toeristen weer bezig met het vinden van de meest ideale vakantielocatie. Er zijn op de wereld veel adembenemende plekken waar er met volle teugen genoten kan worden van zon, natuur, cultuur en zee. Één van die fenomenale plekken ligt aan de westkust van Afrika. Het kleinste staatje van het Afrikaans vasteland is Gambia. Een vakantie Gambia is een land dat zonder twijfel een onvergetelijke indruk zal maken.

Vakantie Gambia.

Vakantie Gambia? Waarom niet. Gambia heeft hagelwitte zandstranden, fabelachtige panorama’s en erg veel zon. Het land heeft de bijnaam ’the smiling coast’ en dat is goed te merken. De bevolking glimlacht je toe. De mensen stralen en zijn ontzettend gastvrij. Je zult je meteen thuis voelen in deze nieuwe en sprankelende omgeving.

Een breed aanbod.
De vakantie Gambia zal niet eentonig zijn. De grote trekpleister zal uiteraard het strand zijn. De kust is gedecoreerd met prachtige hagelwitte stranden met intens en helder blauw water. Het is een decor uit een droom en voor zonnen ben je dan ook aan het juiste adres. ’s Avonds kleurt de hemel boven de Atlantische Oceaan van oranje tot diep paars. Maar er is veel meer. Gambia heeft een scala aan natuurlijk wild. Vogels spotten of natuurparken bezoeken is een echte aanrader. De vogelpopulatie is divers en ontzettend groot. Met een jeep door de binnenlanden is een heuse ontdekkingstocht, met overal vriendelijk wuivende mensen en kinderen.

Tips Gambia

Voor de vakantie Gambia zetten we een aantal tips op een rij.

Gambia vogelspottenVogelspotten.
Het gaat niet enkel om het zien van de vogels, maar zeker ook naar het luisteren. Zelfs mensen die niet bekend staan om hun interesse in vogels worden overrompeld door de pracht van de gevleugelde dieren. Bijilo Forest is een reservaat met een enorme vogelpopulatie. Ook hagedissen en mangrovebossen zijn er te aanschouwen. Een boottocht behoort tot de mogelijkheden in dit reservaat.

Bezoek een markt.
Albert Market in Banjul is een echte belevenis. Vakkundig en fraai houtsnijwerk en prachtige stoffen worden er verkocht. Leer met een glimlach af te dingen.

Tour door het land.
Gambia is stabiel en erg veilig. Hier wonen mensen uit verschillende stammen als sinds mensenheugenis samen. Daardoor is er een open houding naar anderen toe. Deze culturele atmosfeer is een ervaring om niet te missen. Ontdek de lokale worstelwedstrijden, feestelijke evenementen waarin gedanst wordt en waar de meest meeslepende ritmes geproduceerd worden.

Gambia-RivierBevaar de rivier.
De Gambia rivier richting Georgetown is een avontuurlijke reis. Apen schreeuwen je vanuit de bossen toe en onderweg zijn duizenden vogels te zien.

Abuko reservaat.
Nijlpaarden en krokodillen zijn in dit reservaat te spotten. Het is de ultieme ontmoeting met de ruige natuur.

Praktische informatie voor je vakantie Gambia.

Er rijden busdiensten door het land die erg goedkoop zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk eigen vervoer te regelen. Senegal ligt dichtbij, dus gecombineerde tours zijn ook mogelijk. Ferry’s rijden af en aan op de zuidoever van de Gambia-rivier. Taal is geen probleem: overal wordt Engels gesproken.

Hieronder vindt u een handige tool van vakantiemagazine om verschillende vakanties Gambia met elkaar te vergelijken!