Vakantie Frankrijk

Vakantie FrankrijkVakantie Frankrijk? Wilt u er eventjes tussen uit? Dan is Frankrijk een top land om op vakantie te gaan. Het is een populaire bestemming onder de Nederlanders omdat het niet al te ver van huis is. De hoofdstad van Frankrijk dat is Parijs. Dit is de belangrijkste toeristische bestemming in het land. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plaatsen waar u zeker eens een kijkje moet nemen vinden wij van vakantiemagazine!

Vakantie Frankrijk

Frankrijk als vakantieland staat bij veel Nederlanders no 1. Velen gaan er naar toe om er de vakantie door te brengen. Het is een mooi land waar in principe van alles te beleven is. De natuur is er prachtig. Je hebt er bergen maar er zijn ook heuvelachtige en vlakke gebieden. Het land staat vooral bekend om zijn diversen. De temperatuur is er tijdens de zomermaanden aantrekkelijk en de reisafstand is met de auto goed mogelijk.

Vakantie Frankrijk - Cote d'azurDe zon liefhebbers kunnen er genieten van het strand en zee en kunnen zich daarom ook perfect uitleven aan de mondaine Cote d’Azur. Ook tijdens de wintermaanden kan er zeer goed de wintersport beoefend worden. Het is dus in principe een land dat het hele jaar door bezocht kan worden. Ook is het mogelijk om voor een weekendje het land te bezoeken en eens een bezoek te brengen aan de wijn- en champagnestreken.

Zomermaanden Frankrijk
Tijdens de zomermaanden wordt de Cote d’Azur goed bezocht maar ook Roussilion en Provence. De regio’s hebben een goed ontwikkelde infrastructuur. Deze wordt nog steeds jaarlijks verbeterd. Je kan er een eenvoudig hotel huren maar ook een goed uitgerust vakantiehuis, eventueel met een zwembad.

Ook worden er tegenwoordig luxueuze villa’s aangeboden daarnaast worden de campings ook zeer goed vertegenwoordigd. Tijdens de zomermaanden kunt u reizen met eigen vervoer en gemakkelijk een goed onderkomen zoeken.

Wintermaanden Frankrijk
Vakantie Frankrijk - AlpenVoor een reis naar Frankrijk, tijdens de wintermaanden, zullen de Alpen of de Pyreneeën waarschijnlijk wel de bestemming worden. Hier zijn voldoende pistes en ook verschillende mogelijkheden voor een fijne après-ski. De gebieden zijn zo ingericht dat de reizigers van over de hele wereld er goed kunnen vertoeven. Er is voldoende comfort voor iedereen die zich graag uitleeft tijdens een heerlijke vakantie.

Steden Frankrijk

Je kan ook kiezen voor een vakantie om steden te gaan bezoeken. Parijs is een prachtige stad waar in principe van alles te beleven is. Parijs is de hoofdstad van Frankrijk. Het is ook een departement. Parijs telt 2,25 miljoen inwoners. Parijs is in Europa het centrum van de cultuur. Het ligt daarbij ook nog op een kruispunt van verschillende handelsroutes.

Vakantie Frankrijk - Arc de TriompheEr zijn verschillende gebouwen te bezoeken waaronder de Notre Dame. Ook de Arc de Triomphe en het Panthéon zijn plaatsen die een bezoek waard zijn. De Arc de Triomphe staat op de Place Charles de Gaulle. Het is een van de drukste verkeerspleinen van Parijs. Er komen 12 banen samen. Het gebouw is ongeveer 50 meter hoog en 45 meter breed.

Zo zijn er in Parijs nog veel meer plaatsen die een bezoek waard zijn. Andere bekende steden zijn bijvoorbeeld Marseille. Het is de grootste stad aan de Middellandse Zee. Het is de hoofdstad van de regio van de Provence – Cote d’Azur. Ook Lyon en Toulouse zijn steden die vaak door de toeristen bezocht worden.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan waarom vakantie Frankrijk een goede keuze is als vakantieland. Je kan er gemakkelijk met de auto zelf naar toe rijden. Vanuit Nederland naar Parijs is een reisduur van ongeveer 5 uur redelijk te doen. De wegen zijn er goed. Dus alles is er aantrekkelijk voor ons om naar Frankrijk te gaan.

Vakantie Frankrijk? Boek direct!

Wilt u een vakantie naar Frankrijk boeken? Dan hebben wij een handige tool voor u! Met deze tool kunt u verschillende vakanties met elkaar vergelijken. De eindbestemming staat ingesteld op Frankrijk dus u hoeft niet tussen verschillende landen te gaan zoeken.