Vakantie Argentinië

Vakantie ArgentiniëArgentinië is het land van Gletsjers en het Andesgebergte. Het land van bruisende steden en bijzondere architectuur. Het land van koningin Maxima. Bent u benieuwd wat er zo mooi is aan een vakantie Argentinië? Lees dan snel verder.

Over Argentinië

De Argentijnse Republiek, hoe Argentinië officieel wordt genoemd, bestaat al sinds 1816. Voor die tijd leefden er volkeren als de Diaguita en de Guaraní. Door ontdekkingsreizen is Argentinië ontdekt en is het een tijd een Spaanse kolonie geweest. Inmiddels is het al jaren een zelfstandig land. Toch ziet u de Spaanse invloeden niet alleen in de taal terug. Buurlanden van Argentinië zijn: Brazilië, Uruguay, Bolivia, Paraguay en Chili.

Klimaat en Unesco

Vakantie Argentinië
Wanneer u een vakantie Argentinië boekt bij vakantiemagazine , dan zult u zien dat er verschillende soorten klimaat zijn in Argentinië. In het westen is het klimaat overwegend droog terwijl het in het noorden subtropisch is. In het zuiden is het koel en kan het zelfs antarctisch worden. Tijdens u vakantie Argentinië zult u versteld staan van de mooie natuur en de verschillende nationale parken. Bepaalde plaatsen in Argentinië zijn zo bijzonder dat u ze terug kunt vinden op de werelderfgoedlijst. Zoals bijvoorbeeld het Valdés-schiereiland, waar veel bijzondere flora en fauna te vinden zijn.

Bezienswaardigheden vakantie Argentinië

Een bijzondere vakantie Argentinië begint met een bezoek aan een mooie stad. Bijzondere steden in Argentinië zijn Buenos Aires, Al Calafate, Ushuaia en Bariloche. Daarnaast vind u ook bijzondere musea zoals Museo Historico Nacional, Museo Nacional de Bellas Artes en Museo Evita. Natuurlijk moet u niet vergeten om van de nationale dans: de Tango te genieten.

Praktische zaken voor een vakantie Argentinië

Als u op vakantie gaat naar Argentinië hou er dan rekening mee dat het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Wanneer u langer dan 90 dagen verblijft in Argentinië dan is een visum verplicht. Het handig om te weten dat de munteenheid de Argentijnse Peso is. Ook wordt er veel Spaans gesproken en geschreven. Verder is het goed om te weten dat er regelmatig sprake is van demonstraties en zakkenrollers. Wees hiervoor op uw hoede. Ook moet u op uw hoede zijn voor taxichauffeurs die vals wisselgeld teruggeven. Het tijdsverschil bedraagt 4 of 5 uur, afhankelijk van de zomertijd of wintertijd.