Vaccinaties nodig?

Vaccinaties tropenReizen naar verre landen is natuurlijk heerlijk maar blijf altijd voorzichtig! Voor sommige landen heeft u namelijk vaccinaties nodig. Zelfs al bij landen dichter bij huis heb je soms vaccinaties nodig dus check deze pagina van vakantiemagazine voor u op vakantie gaat.

Bereid u zelf daarom goed voor om vervelende ziektes op vakantie te voorkomen.

Hoe werkt het vaccineren nou precies?
Wanneer u zich laat vaccineren krijgt u een klein deel van een bacterie of virus via een injectie. Omdat het maar zo een klein deel is kan uw lichaam antistoffen aanmaken. Door deze antistoffen kunt u de ziekte niet krijgen of er voor zorgen dat u er heel weinig last van heeft. Vaak worden de injecties in de boven arm gegeven maar soms heeft u meer injecties nodig. Op dat moment kan het ook zo zijn dat u de injectie in uw bovenbeenspier krijgt.
Meer info kunt u op deze website lezen.

Bijwerkingen van vaccinaties

Als er bijwerkingen optreden door een vaccinatie dan is het meestal zachtaardig en duurt het gelukkig maar 1 of 2 dagen. Heftige bijwerkingen komen maar zelden voor en zorgen nooit voor blijvende problemen.

De top 5 van bijwerkingen zijn: koorts, lokale reactie op injectieplaats, huilen, grotere zwelling op de gevaccineerde arm en hoofdpijn. Deze bijwerkingen wegen niet op tegen de ernst van de ziekte waar tegen gevaccineerd word. Meer info kunt u vinden op de website Rijksvaccinatieprogramma.nl

Handige websites over vaccinaties

Een goed overzicht met landen waar vaccineren nodig is kunt u terug vinden op de website van Meditel. Ook vind u daar een hoop andere interessante informatie.

Ook de website GGDReisvaccinaties.nl is een goede website met veel informatie over vaccinaties. Naast informatie over vaccineren kunnen zij u ook helpen bij het vinden van de juiste medicijnen bij bijvoorbeeld malaria.

Ga zorgeloos op vakantie en check of u vaccinaties nodig heeft!

Zorgeloos op vakantie check de vaccinaties