Vakantie Fiji – Het paradijs!

Vakantie FijiVakantie Fiji is geweldig en moet u een keer hebben mee hebben gemaakt. Het is een prachtige eilandengroep om op vakantie te gaan. De Fiji eilanden zijn centraal gelegen in de Stille Zuidzee. Het is een waar paradijs met prachtige witte zandstranden.

De eilanden zijn vooral bekend om de kleurrijke samenleving. Fiji kent zelf veel verschillende soorten landschappen. Er zijn prachtige koraalriffen maar ook vulkanisch gebergte met bergmeren. Er zijn ook ongerepte atollen. Dit is een ringvormig eiland of een reeks eilanden met een gespecificeerde ontstaansgeschiedenis. Het meeste wat opvalt is de integratie van de traditionele gebruiken en de kunst.

Vakantie Fiji

Wanneer u op Fiji aankomt tijdens uw vakantie geboekt bij vakantiemagazine zult u direct de gemoedelijke sfeer opmerken. De oorspronkelijke bevolking is van Melanesisch en Polynesische volken. Fiji heeft een landoppervlakte van 18.272 vierkante kilometer. Het zeeoppervlak bedraagt 1.290.000 vierkante kilometer. Het aantal eilanden bedraagt 320 eilanden waarvan er slechts 150 eilanden bewoond zijn. Het aantal inwoners is 950.000. Het hoofdeiland is Viti Levu en de hoofdstad is Suva. Vakantie Fiji is een ware belevenis.
Vakantie Fiji
Klimaat
Fiji heeft een tropische klimaatzonde. Er heerst daarom een vrij constante temperatuur. Gemiddeld ligt de temperatuur op het hoofdeiland rond de 25 graden. Dit is zowel voor de westzijde als oostzijde op het hoofdeiland Suva. Dat is prima om een vakantie op Fiji door te brengen.

Voor de neerslag is dat niet zo gelijkmatig. De oostelijke eilanden krijgen veel meer regen dan de westelijke. Nadi krijgt gemiddeld per jaar 1921 mm regen en Suva zelfs 3161 mm. De meeste neerslag valt in de maanden oktober tot maart. Tijdens deze natte periode is het voor ons westerlingen niet de juiste periode om er op vakantie naar toe te gaan. De regen komt tijdens de natte periode elke dag met bakken uit de lucht.

Dat is aan de regenkant van het eiland veel meer en langduriger dan aan de droge zijde van het eiland. Gedurende de regentijd, dus tussen november en april, komen er de meeste cyclonen voor. Het gebeurt wel ieder jaar dat er een tropische storm met de kracht van een orkaan over de Fiji eilanden. Zelden zijn ze echter zeer zwaar. Om ervoor te zorgen dat je er veilig bent zal je tijdens een dergelijke storm de adviezen van de autoriteiten of van het hotelmanagement in acht moeten nemen.
Vakantie Fiji

Geografie Fiji

De grote eilanden zijn ontstaan door vulkanische uitbarstingen en de kleine eilanden hebben prachtige koraalriffen. Deze zijn ontstaan uit de versteende resten van schaaldiertjes.

Vakantie FijiDe eilanden zijn over het algemeen bergachtig en de plantengroei is er werkelijk prachtig. Het aantal verschillende planten wordt op ruim 3000 geschat. Een derde hiervan is inheems. Er staan spectaculaire boomsoorten. De dakua is helaas verdwenen door de kap voor de kano’s. De kustgebieden zijn bebouwd met kokosplantages. De suikerrietvelden hebben een grote economische waarde voor de eilanden. Ook zijn er nog mangrovebossen.

De dieren die er leven zijn bijvoorbeeld reptielen en amfibieën. Bekend is de Zuid-Amerikaans gestreepte Iguana. Wat bij een toerist zeker in de smaak zal vallen zijn de enorme grote aantallen prachtig gekleurde vogels. Het is wel jammer dat deze vogels ook weer bedreigd worden door de ontbossing die er plaats vind. De onderwaterwereld is ook prachtig en zeker een bezoek waard!

Op naar Fiji!

Wanneer u een vakantie boekt naar Fiji zult u daar zeker geen spijt van krijgen. Wij hebben hier al een aantal links voor u verzameld zodat u snel uw reis naar Fiji kunt boeken. Ook als u op zoek bent naar meer informatie zijn deze websites een bezoekje waard!