Vakantie Spanje

Lezers van vakantiemagazine vinden Spanje een prachtig land om naar toe te gaan. Het land heeft 46,2 miljoen inwoners en is 12 keer zo groot als Nederland. Spanje heeft een heerlijk klimaat en heeft in de zomer vele zonuren. Je kunt mooie stedentrips maken naar bijvoorbeeld Barcelona of Madrid. Wil je echt cultuur snuiven? Dan zijn Sevilla en Valencia echt aanraders! Op zoek naar een echte zonvakantie? Dan kun je genieten van de stranden aan de Spaanse Costa’s, de Costa Brava of Costa Blanco.

Vakantie Spanje – Must see!

Canarische eilanden

Kanarische Eilanden SpanjeDe Canarische Eilanden bestaat uit 7 eilanden: La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en El Hierro.

La Palma word ook wel het groene eiland genoemd. La Palma heeft prachtige plekken en veel groen. Op zoek naar een rustige vakantie? Dan is La Palma een goede keuze want op dit eiland is geen massatoerisme. Er zijn weinig witte stranden maar er zijn wel wat stranden waardoor je goed kan ontspannen omdat het rustig is. Vooral voor wandelaars en natuurliefhebbers is La Palma een goede keuze.

La Gomera is het 1 na kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Het word het ronde eiland genoemd. Mensen komen hier naar toe om van de rust en van natuur te kunnen genieten. Het land heeft niet veel toeristische attracties dus je moet wel van wandelen houden!

Lees meer >>


Las Ramblas

La RamblaLa Rambla is een populaire straat in Barcelona. De straat is zo een 1200 meter lang en zeer bekend. Je vind er levendestandbeelden, terrasjes en vooral heel veel mensen. Het is een promenade die je zeker een keer moet zien!

De straat zelf heet La Rambla maar omdat het opgedeeld is in verschillende Ramblas word het ook wel Las Ramblas genoemd.

Sagrada Familia

Sagrada FamiliaDit is een basiliek in Barcelona ontworpen door Antoni Gaudi. Als je denkt dat hij er op de foto al mooi uit ziet wacht dan maar tot je dit pracht gebouw in het echt kun bewonderen!

Het is een apart en indrukwekkend ontwerp door zijn hoge pieken. Deze pieken staan voor verschillende levensfases van Christus. De bouw is gestart in 1882 en daar zijn ze nu nog mee bezig. Dit is zeker een aanrader als je een keer in Barcelona bent.


Dalí Museum

Salvador DaliIn 1989 overleed de Spaanse kunstenaar Salvador Dali. Hij behoorde tot een van de grootste kunstenaars op het gebied in surrealistische kunst. Salvador Dali was een meester op het gebied van gezichtsbedrog en het spelen met perspectief.

Over de hele wereld zijn werken van hem te zien. Maar in zijn geboorteplaats bevind zich de Teatro Museo Dali en dit word beschouwd als hét Dali-Museum. In dit museum zijn werken van Salvador Dali te vinden maar je vind er ook werken van andere kunstenaars die Salvador Dali zelf bewonderde.