Vakantie Italië

Vakantie ItaliëVakantie Italië is voor iedereen een geweldige locatie. Velen van ons gaan daarom op vakantie in Italië en dat is natuurlijk niet zonder reden. Italië is een fantastisch land met een fijn klimaat. Het land telt ontzettend veel bezienswaardigheden en ook de natuurlandschappen zijn er overweldigend. De bewoners van Italië zijn aardige mensen die over het algemeen allemaal zeer behulpzaam en vriendelijk zijn. Om deze redenen wordt Italië als vakantieland steeds populairder bij vakantiemagazine.

De meren
Vakantie Italië is fantastisch wanneer je denkt aan de geweldige meren. Denk ook maar eens aan de vele prachtige meren die het land te bieden heeft. Het grootste meer is het Gardameer dat in het noorden van Italië ligt. De omgeving bij het Gardameer is bijzonder mooi. Er zijn veel Nederlanders die de omgeving van de meren bezoeken door er met de auto naar toe te rijden. Zij nemen dan vaak één overnachting en reizen dan de andere dag door naar de plaats van bestemming om er heerlijk tot rust te kunnen komen.

Het kustgebied
Vakantie Italië is ook zeer geschikt voor hen die van een strandvakantie houden. Ook hiervoor zijn er mogelijkheden genoeg. Het land Italië heeft prachtige zandstranden waar het heerlijk vertoeven is.

Toscane is een prachtig gebied voor de vakantie Italië

ToscaneToscane is een een perfect gebied voor als je van natuur en rust houd. Toscane heeft wel 1200 natuurreservaten en het landschap is er glooiend en vooral de cipressen zijn er zeer bekend. Er zijn ook op cultureel gebied mooie steden die een bezoekje zeker waard zijn. Denk hierbij aan Siena, Florence en Lucca. Ook heel bekend is de wijnstreek Chianti. Je kan er op verschillende manieren een vakantie doorbrengen. Je kan een vakantiehuis huren maar ook op een camping vertoeven. De mogelijkheden die men daar voor een verblijf heeft zijn onuitputtelijk. Ook om te winkelen zijn er voldoende mogelijkheden. Je vindt er over het algemeen hele dure en goedkope boetiekjes. Er is voor ieder wat wils. Daarom is vakantie Italië een geweldig land om naar toe te gaan.

Bezienswaardigheden
Wanneer je in de gelegenheid bent is Rome een stad die je zeker een bezoek moet brengen! Het is een prachtige stad met vele historische gebouwen. Daarnaast is ook het Vaticaanstad in Rome is een bezoek zeker waard. Het is een zeer leuk gebied om er rond te lopen. Je treft er zeer mooie bezienswaardigheden. Andere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld Milaan, Turijn, Venetië en Palermo. Sicilië is een eiland wat tot Italië behoort. Daarop bevindt zich nog de grootste actieve vulkaan de Etna. Dit eiland is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen.

Rome

Manier van reizen in Italië

Vakantie Italië met de auto is mogelijk. Je kan dus met de auto naar Italië reizen. Een andere mogelijkheid is om er met de trein naar toe te reizen. Dat is een comfortabele manier van reizen. U wordt daarbij vanuit uw luie stoel naar uw vakantiebestemming gebracht. Zo’n treinreis is natuurlijk veel gemakkelijker dan de reis met de auto. Wanneer je met de nachttrein naar Italië reist kun je uitgerust op de plaats van bestemming aankomen. Wanneer je dan aankomt, dan kan je verder zelf reizen met een auto die je afgehuurd hebt. Dat is een fijne manier om een vakantie in Italië door te brengen.

Conclusie vakantie Italië

Dus als je besluit voor een vakantie Italië dan heb je zonder meer een zeer goede keus gemaakt. Er is zeer veel te beleven zodat je je geen moment hoeft te vervelen. Er is veel te bezichtigen maar ook kan je er genieten van de rust en de natuur. Ook het eten is er voortreffelijk. Dus in het kort samengevat vakantie Italië zal je nooit meer keer kunnen vergeten.

Zin gekregen in een vakantie naar Italië? Met onderstaande tool kunt u makkelijk een reis vergelijken en boeken!