Alleen op vakantie

Alleen op vakantie is best spannend voor de eerste keer. Maar wat is er leuker, je gaat alleen op avontuur en maakt dingen mee die je met reisgenoten niet zo gauw mee maakt. Je maakt makkelijker contact met de plaatselijke bevolking en je maakt nieuwe vrienden die je anders niet was tegen gekomen.

Jong en je wilt wat

Je bent jong en je wilt wat maar ook als je ouder bent wil je veilig alleen op vakantie. Tegenwoordig hoor je de raarste verhalen. Als expert in alleen op vakantie gaan vind je hier allerlei tips en wetenswaardigheden die ik met je gaat delen. Ik hoop dat het alleen op vakantie gaan, je zeker gaat bevallen.

Nog nooit alleen op vakantie geweest
Ben je onzeker of weet je niet of het alleen reizen wat voor je is. Begin dan eerst met een weekend of een week. Zodat je kunt ervaren of het alleen op vakantie wat voor je is.  Je moet natuurlijk ook enige mate van zelfstandigheid hebben en natuurlijk geen last van heimwee hebben.

Je eerste keer alleen op vakantie

Wordt het je eerste keer kies dan een vakantie uit die niet al te ver weg is. Een land waar je je verstaanbaar kan maken of waar ze Engels spreken. Maar ga iedergeval niet zonder voorbereid te zijn op vakantie.

Wees voorbereid
Wees voorbereid, ga tevoren al nadenken wat je wilt doen. Lees je in over het land of plaats waar je heen gaat en kijk vooral wat er allemaal te doen is. Als je op de bonnefooi gaat heb je grote kans dat je spijt krijgt van je eerste vakantie alleen. Of je je nu wel of niet aan die planning houdt is niet belangrijk komt er iets anders of leukers op je pad gewoon doen. Voordeel is dat je met niemand wat te maken hebt.

Boek alvast een accommodatie
Om het niet direct heel spannend te maken. Kun je alvast gaan bepalen waar je iedergeval de eerste nacht wilt doorbrengen. Leukste is misschien wel een hostel te boeken omdat je dan direct aanspraak hebt met andere vakantie gangers.

Maak vrienden
In een Hostel maak je gelijk contact met andere mensen. Dit gaat heel natuurlijk en vanzelf. Wie weet hou je er nog leuke vriendschappen aan over. Met normale beleefdheid vormen kom je een heel eind en iedereen is op vakantie dus dat schept gelijk een band.

Als je liever niet in je eentje op vakantie gaat zijn er altijd online genoeg reizen voor alleengaanden te vinden. Single reizen schrikken qua naam misschien wat af, maar ze zijn ook bedoeld voor reizigers die gewoon wat reisgenoten zoeken.

Hou contact met thuis
Hou altijd contact met thuis. Tegenwoordig gaat dat heel makkelijk met een whatsapp of een bericht op Facebook. Kort bericht met waar je bent en waar je naartoe gaat is al meer als voldoende. Je hoeft echt geen boek te schrijven. Mocht er iets gebeuren weten de thuisblijvers iedergeval waar je bent.

Ga af op je gevoel
Luister altijd naar je gevoel. Alleen op vakantie is niet altijd zonder gevaar. Nu zal een weekend of week niet zo spannend worden maar vooral als je wat langer gaat en naar landen waar nog nooit iemand van gehoord hebt. Kan het wel eens gevaarlijk zijn, doe geen domme dingen en als je gevoel zegt niet doen. Vooral niet doen 😉

Voordeel van alleen op vakantie

Je bent op jezelf aangewezen, je moet het zelf doen en je leert jezelf zo goed kenden. Dat voor je zelfontwikkeling geen beter alternatief is te vinden dan alleen op vakantie gaan. Je maakt nieuwe vrienden. Je hoeft met niemand rekening te houden. Je ervaart een vrijheid die je nog nooit ervaren hebt. Dus ga zeker alleen ook vakantie, vakantiemagazine kan het je aanraden en heb er nog nooit spijt van gehad.

alleen op vakantie