Marokko waar de zon 300 dagen schijnt

Vakantie MarokkoMarokko is gelegen in Noord-Afrika en de zon schijnt hier bijna altijd! Met een prachtige natuur, mooie badplaatsen, uitgestrekte woestijnen, culturele steden is Marokko een veelzijdig vakantieland. Van zonneklopper tot natuurmens, een vakantie Marokko biedt het allemaal aan.

Vakantie Marokko voor de cultuurmens is cultuur opsnuiven in de vier koningssteden

Marrakech, gelegen in het westen en wordt gekend als één van de vier koningsteden. Marrakech heeft een prachtige historische kern (sinds 1985 Werelderfgoed). Verder te bewonderen zijn de prachtige tuinen in het Bahiapaleis. Ook wordt een bezoek aan het bekendste plein Djemaa el Fna aangeraden. Op dit plein is elke ochtend een markt te vinden.
Vakantie Marokko
Meknes, het versailles van Marokko. Meknes is volledig werelderfgoed sinds 1996. Bekende bezienswaardigheden zijn de Bab Mansour en het Rabat mausoleum van Moulay Ismail. Bab Mansour is een stadspoort die bekent is om zijn imposante architectuur. Het Rabat mausoleum van Moulay Ismail is een mausoleum waar de sultan begraven is.

Fez, neemt u terug in de tijd van de Middelleeuwen met de bekendste twee straten ter wereld. De medina van Fez zijn twee straten in Fez, gekend om de vernauwingen en versmallingen aan de straat zelf en start aan de blue gate, een blauwe stadspoort.

Rabat, is na Casablanca de grootste stad van Marokko. Een aanrader is de Hassantoren! Deze minaret is de toren van de moskee van Almohadenvorst Yakoub el-Mansour die nooit voltooid is. Het Oudaïa Kasbah is een ommuurde vestiging gebouwd door Moulai Ismaïl.

Genieten van de prachtige natuur voor de natuurmens op vakantie Marokko

Het Atlasgebergte:
Marokko heeft prachtige bergen waar de meeste wandelaars erg enthousiast over zijn. U hoeft geen bergbeklimmer te zijn om te genieten van de prachtige kliffen en bergen. Hier is het Atlasgebergte één van de mooiste bergketens ter wereld.

De Sahara:Vakantie Marokko - Sahara
Ga eens slapen aan de rand van de Sahara, de woestijn in Marokko. U zult zeker een ervaring rijker zijn als u de Todra Kloof in de Tinghir Oase bezoekt.

Bekende badplaatsen om te genieten van de 300 dagen zon

De kustlijn van Marokko is ongeveer 3500 km lang en heeft een paar geweldige badplaatsen. Op deze plaatsen kunt u ongestoord genieten van de zon, zee en lekker eten.

Agadir, de parel van Marokko, is de belangrijkste der badplaatsen en heeft een fijnzandstrand van 10 km lang.
Tanger ligt pal in het midden op 30 min rijden van de Atlantische oceaan en de Middellandse zee. Een uniek gegeven om de twee zeeën te bezoeken.

Casablanca, de grootste stad van Marokko en heeft uitgesproken terrassen langs de kustlijn waar u kan genieten van zon, zee en strand.

Boek uw vakantie bij vakantiemagazine