Vakantie Japan – Cultureel en avontuurlijk

Vakantie Japan Vakantie Japan – een cultureel en avontuurlijk verrassend vakantie. Japan, een vakantie van vakantiemagazine waarbij u elke dag weer opnieuw wordt verrast. Met circa 3000 eilanden, meer dan 240 (waarvan meer dan 50 actieve) vulkanen, ontelbaar veel tempels, rijstvelden en bamboebossen. Met de hoogste levensverwachting en één van de grootste metropolen ter wereld weet u dat u hier goed zit.

Tokio is gelegen op het grootste eiland Honshu. Het laat u eerst met de ogen knipperen met zijn indrukwekkende wolkenkrabbers, de grootste megastores en de nieuwste gadgets. Wilt u vanuit Tokio echter meer genieten van de natuur, dan hoeft u maar naar ‘Mount Fuji’ te kijken. De hoogste vulkaan van Japan (3376 meter hoog) ligt 100 kilometer van Tokio af en is een populaire klim voor de sportieve toerist. De berg inspireert met zijn schoonheid al jaren vele dichters en kunstenaars en is ook nog eens een bedevaartsoord voor pelgrims. ‘Mount Fuji’ staat dan ook niet voor niets op de ‘UNESCO’ Werelderfgoedlijst.

De twee grootste religies in Japan zijn het Boeddhisme en het Shintoïsme.

Naast vele interessante rituelen brengen zij ook de prachtigste tempels die door het hele land te vinden zijn. Nog meer cultuur proeft u in de Sushi. Tegenwoordig een grote hit bij ons, maar hier kunt u proeven hoe het ooit bedoeld is.

Vakantie Japan

Een vakantie in Japan neemt u vervolgens mee op een reis door ontelbaar veel rijstvelden, bamboebossen en nog meer vulkanen. Wilt u even bijkomen van het reizen of de drukte? Dan kunt u genieten van Ons. Bij een Ons geniet u van heerlijk warm water uit één van de vele geisers die ontstaan zijn door de vulkanische activiteit in Japan.

En dan is er ook nog Kyoto. Tweeënhalf uur met de trein vanaf Tokio komt u in het culturele hart van Japan. Waar theehuizen nog alles doen volgens de oude tradities, je de mooiste parken, tuinen en tempels vind en waar liefde nog echt door de maag gaat. Vrijwel alle Japanse specialiteiten kunt u hier vinden. Vroeger was het de keizerlijke hoofdstad die vele poëten inspireerde, nu is het de plek voor u om het ware Japan te ontdekken.

Met maar liefst 16 locaties op de ‘UNESCO’ Werelderfgoedlijst, de grootste vulkaan ter wereld (het ‘Tamumassief’ is vier keer groter dan de Benelux) en de vriendelijkste mensen weet u dat u zich hier niet hoeft te vervelen.

Vakantie japan, een reis die u de ogen doet openen!