Vakantie Canarische eilanden

De Canarische Eilanden bestaan uit 8 bewoonde eilanden en enkele onbewoonde eilanden. De bewoonde eilanden zijn: La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, El Hierro en La Graciosa.

La Palma

Canarische Eilanden - La PalmaLa Palma heeft een beperkt strandaanbod en veel groene natuur. Dit eiland is bij uitstek geschikt voor de vakantieganger die wel naar de Canarische Eilanden toe wilt, maar niet zijn buren tegen wilt komen!

Tenerife

Wil je de buren wel tegenkomen en tegelijk een sportievere insteek aan de vakantie geven? Tenerife is dan een alternatief om naar uit te kijken. Naast tal van watersporten en klimactiviteiten zijn er ook toeristische attracties. Denk aan bijvoorbeeld: Slam Park (waterpark) & Loro Parque (dierenshows).
Canarische Eilanden - Loro Parque
Ook is er de mogelijkheid verschillende dolfijn en walvissoorten te benaderen. Deze vinden hun thuis tussen Tenerife en La Gomera; een van de kleinere Canarische Eilanden.

La Gomera

La Gomera wordt door zijn omvang vaak gekozen tot dagtrip voor de Tenerife-gangers. Het is het op 2 na kleinste eiland van de bewoonde Canarische eilanden. Er is bergachtig landschap, een dichte bebossing en een beperkt aantal badplaatsen. Voor de natuurliefhebbers onder ons zijn dit de pluspunten om er een hele vakantie door te brengen.

Gran Canaria

Wil je vooral bruin bakken op witte stranden? Van alle Canarische Eilanden heeft Gran Canaria de meeste witte stranden te bieden.
Daarnaast heeft het eilen ook wat meer toeristische attracties. Het Palmitos Dolfinarium en Vogelpark is een van de bekendere attracties.

Lanzarote

Canarische Eilanden - LanzaroteOp Lanzarote is er de mogelijkheid om het sportieve te combineren met natuurgeweld. Op Lanzarote is de vulkanische erfenis nog duidelijk aanwezig. Dit wordt zichtbaar gemaakt in Timanfaya; een nationaal park vol kraters, lavavelden en zelfs een actieve magmakamer. Met name wanneer de 6 maanden herfst zijn intrede doet is het op Lanzarote goed vertoeven voor de sporters; regen en kou is men daar vreemd. Mocht het toch te vermoeiend zijn; stap in een golfkar en pak een paar holes op de 2 beschikbare golfbanen!

Fuerteventura

Fuerteventura heeft voor de meeste toeristen letterlijk niets om het lijf; het is het domein voor de naturisten… In ieder geval in de aanwezige ‘All-inclusive’- resorts. Het water rondom is aantrekkelijker dan het ontboste landschap; het hele jaar rond is het een surfersparadijs. Tevens zijn deze wateren een thuis voor verschillende grote vissoorten. Het is dus ook een geschikte plek om eens lekker te gaan vissen!

De Canarische eilanden heeft voor ieder wat wils!

Boek je vakantie bij vakantiemagazine.