Alles over vakantie Portugal!

Portugal is een geweldig vakantieland

Vakantie PortugalVakantie Portugal is een zeer goede beslissing om eens naar toe te gaan. Portugal als vakantieland wint de laatste tijd enorm aan populariteit merken we bij vakantiemagazine. Portugal als vakantieland is een geweldig land. Er is in Portugal genoeg te bewonderen. Wat te denken van de sprookjespaleizen in de Serra da Estrela. Ook Lissabon moeten we zeker niet vergeten.

Vakantie Portugal

Voor velen is Portugal een zonvakantie bestemming. Toch heeft het land veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Vooral op het gebied van cultuur heeft het een boeiende geschiedenis. Ook zijn er vele pittoreske kleine dorpjes die een bezoek zeker waard zijn. Wanneer je van levendige steden houdt kom je ook in Portugal aan je trekken. Als vakantiebestemming is de Algarve het bekendste in Portugal. Dit gebied kent prachtige stranden en geweldige bestemmingen om er je vakantie door te brengen.

Klimaat
Vakantie Portugal is een fijne bestemming omdat het een mediterraan klimaat heeft. Het noorden van Portugal is frisser en vochtiger dan het zuiden. In het zuiden is het bijna het hele jaar droog en zonnig. Naarmate je dan van de kust weggaat en naar de Spaanse grens gaat zal de temperatuur hoger worden. Er komen in Portugal met regelmaat lange en droge periodes voor.

vakantie Portugal
Autorijden
Een vakantie Portugal met de auto behoort tot de mogelijkheden. Wanneer je je met veel vrijheid wilt verplaatsen in Portugal kun je het beste daarvoor een auto huren. Je kan natuurlijk met de auto vanuit Nederland naar Portugal rijden maar dat is een lange reis. Je kan bij veel reisorganisaties een vlucht naar Portugal boeken met daarbij een auto. Wanneer je dan op het vliegveld aankomt staat je auto al klaar. Je kan er dan met je bagage naar je hotel rijden en van daaruit de omgeving verkennen. In Portugal wordt er ook, net als in Nederland, aan de rechterkant van de weg gereden. De wegen zijn zeer goed begaanbaar. Via de snelwegen zijn alle belangrijke steden gemakkelijk te bereiken. Er staan echter wel veel tolpoortjes langs de snelwegen.

Steden en eilanden van Portugal

Steden
Vakantie PortugalEen vakantie Portugal voor het bezoeken van steden en dergelijke is een goede beslissing. Portugal kent veel steden die zeker een bezoek waard zijn. Er zijn ongeveer 150 steden om te bezoeken en goede voorzieningen hebben. De bekendste steden zijn Lissabon, Porto, Faro, Coimbra, Braga en Aveiro. Wanneer je naar Portugal op vakantie gaat en je hebt een auto, dan is het zeker aan te bevelen een of meerdere van deze steden te bezoeken. De meeste steden vind je in het zuiden aan de zee. De bekendste badplaats van Portugal is Albufeira. Jaarlijks wordt dit bekende vissersdorp door vele toeristen bezocht.

Eilanden
Ook kent Portugal naast de vele bekende steden die een bezoek waard zijn eilanden. Hierbij kan je denken aan Madeira en de Azoren. Het zijn populaire eilanden in de Atlantische Oceaan. Het zijn vooral ook deze eilanden die door veel toeristen worden bezocht om er een vakantie door te brengen. Madeira, het bloemeneiland, is wel het bekendste vakantie-eiland van Portugal.

Overwinteren

Vakantie PortugalVelen gaan tegenwoordig naar Portugal om er te overwinteren. Dan zijn ze weg uit het koude Nederland. Je kan er gemakkelijk een vakantiehuis huren maar ook de campings bieden sta plaatsen aan tijdens de wintermaanden. Portugal is dus een ideale bestemming om er zowel in de zomer als winter te vertoeven. Het eten en drinken is er goed en de mensen die er wonen zijn allemaal even aardig en behulpzaam. Dus zeker een land om er een vakantie door te brengen.

Voor een vakantie Portugal zijn er dus voldoende mogelijkheden om er op een fijne manier door te kunnen brengen. Je kan een strandvakantie nemen of de steden bezoeken die een bezoek zeker waard zijn. Er is bijzonder veel te doen. In de avond kan je gezellig op een terras zitten en naar de Fado luisteren onder het genot van een hapje en een drankje.

Heb je na het lezen zin gekregen in een vakantie Portugal? Check dan hier onder onze online tool en vind de voordeligste reis naar Portugal!