Vakantie Antarctica

Vakantie AntarcticaVakantie Antarctica? Dat is nog eens een aparte vakantie bestemming! Voor veel mensen is dit een reis die ze een keertje moeten mee maken! Niet zo gek want het is echt een prachtig gebied!

Antarctica ligt op de zuidpool van de aarde en het is het meest dunbevolkte gebied van de aarde. Antarctica bestaat voor meer dan 90% uit ijs en het is dan ook het koudste plekje van de aarde. Dit is ook meteen een goede reden om hier een keer naar toe te gaan. U zult versteld staan van het enorm bijzondere witte uitzicht. Er zijn ook veel ijskappen en gletsjers en dat zult u niet op veel andere plekken vinden.

De beste manier om van dit uitzicht te kunnen genieten is met een boot maar het is ook zeker de moeite waard om een wandeling te maken over het ijs. Ook kamperen in de buitenlucht en kajakken tussen de ijskappen is erg populair om te doen. In de avonden zorgt het zuiderlicht voor een bijzondere show die u zeker een keer gezien moet hebben.

Ondanks dat er zoveel ijs is en een gebrek aan planten is vindt u hier toch hoop leven. Langs de kust van Antarctica vind u verschillende soorten zeehonden en pinguïns. Ook zijn er langs deze kust walvissen te vinden. De dieren halen het voedsel uit het water en dat is de reden dat ze kunnen overleven op Antarctica.

Vakantie Antarctica? Check deze websites!

Heeft u nog tips of aanvullingen voor vakantiemagazine dan horen wij die graag! Mail ons via info@185.103.173.74 en wij zullen de lijst zo snel mogelijk aanvullen.

Bent u op zoek naar nog meer verre reizen? Neem dan ook eens een kijkje op deze pagina. Hier gaan we meer vertellen over verre reizen. De pagina is op dit moment nog niet helemaal klaar maar blijf deze website in de gaten houden want hij word elke week aangevuld!