Vakantie Canada

Vakantie CanadaVakantie Canada? Misschien spreekt het u op het eerste idee niet heel erg aan maar Canada is zeker een aanrader om een keer te bezoeken! Het land heeft prachtige nationale parken. Het is ideaal voor de natuurliefhebbers en rustzoekers. Canada heeft prachtige meren en bossen waar de wilde Grizzlybeer nog voor komt. U zult versteld staan van de adembenemende natuur!

Natuurlijke schoonheid

Het is een land van natuurlijke schoonheid, bergen, gletsjers, meren, maar ook kosmopolitische steden. Het is er prachtig in alle seizoenen. De zomer begint eind mei en duurt tot half september. De herfst die duurt van half september tot half november. Zelfs in de wintermaanden is Canada mooi.

Een Canada vakantie kan gepaard gaan met een bezoek aan steden zoals Vancouver, Toronto, Ottawa of Quebec. De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen in de prachtige Rocky Mountains. Dit berggebied bevat kristalheldere meren en een overvloed aan flora en fauna. Vooral met sneeuw zijn de gletsjers en bergen mooi. U kunt een van de Nationale Parken bezoeken zoals Jasper, Gros Morne of Banff Nationaal Park. Vanuit Toronto rijdt er een trein de Rocky Mountains in. Canada is een prachtige plek voor wandelaars, skiërs, klimmers, mountainbikers en snowboarders.

Een vakantie in Canada kan bijvoorbeeld ook midden in de bossen van Banff Nationaal park. Dat kan in een gezellig ingericht appartement of in een vijf sterren hotel te midden van Vancouver. Of u logeert in het Montreal Hotel dichtbij het museum en metrostation van Montreal. U kunt in Canada genieten van drukke steden, ruige wildernis, parken en beschermde gebieden. Er valt ook veel te leren over Canadese kunst, erfgoed en cultuur.

Vakantie Canada, een toeristische bestemming

Dit ongelooflijke land wordt vaak ondergewaardeerd als toeristische bestemming. Prachtige natuurlijke landschappen liggen klaar om ontdekt te worden. Ook een autovakantie behoort tot de mogelijkheden waarbij u zelf spectaculaire routes kan rijden. Bijvoorbeeld de Cabot Trail waarbij u kunt uitkijken over kliffen en ongerepte vallei landschappen. Of Highway 99 waar je het gevoel krijgt alsof u zelf een goudzoeker bent als u door de canyon’s rijdt.
niagara-watervallen
U bent niet in Canada geweest als u niks kan navertellen over de prachtige Niagara Watervallen. Op een uur afstand van Toronto liggen deze watervallen. De watervallen vallen wel meer dan 50 meter naar beneden! Zes miljoen liter water valt er trapsgewijs naar beneden. Ook u met kinderen reist is er genoeg te doen zoals wandelen, kamperen en fietsen.

De steden

In Toronto kunt u de CN Tower bezichtigen. Dit is een van werelds hoogste structuren met een ronddraaiend restaurant. Via een glazen vloer heeft men een prachtig uitzicht op de stad en nachts is de toren met allerlei kleuren verlicht. In Quebec huist het Citadel, Place d’Ármes en allerlei winkels en restaurants. Vlakbij Vancouver is het bekende wintersportgebied Whistler maar ook in de zomer kunt u er golfen en mountainbiken. In Ottawa huist het Parlementsgebouw waar men in de zomer de wisseling van de wacht kan aanschouwen. Het oude Montreal waar men met een paardenkoets door de geplaveide straatjes kan gaan. Diegene die van ijsberen houden gaan naar de kleien stad Manitoba waar een ontvetting kan plaatsvinden met ijsberen.

Vakantie Canada? Bekijk deze bestemmingen!

Om voor u de beste bestemming te kunnen vinden hebben wij een handige tool! Alle accommodaties in Canada vindt u hier op een plek. Snuffel eens door de verschillende vakanties van vakantiemagazine om te kijken of er iets voor u bij zit!