Vakantie Nederland

Heb je een krapper budget of wil je gewoonweg het land niet uit? Dan is een vakantie in Nederland een goede oplossing. We zien ook steeds meer toeristen verschijnen in ons land en dat is niet voor niets want Nederland heeft prachtige stukken natuur en er is genoeg te doen! Vakantie Nederland? Waarom niet?

In 2015 waren er in totaal zo een 14 miljoen toeristen die naar Nederland kwamen om hier vakantie te vieren. Een groot deel daarvan kwam uit Duitsland, Engeland en België.

Vakantie Nederland – Must See!

Amsterdam

Vakantie Nederland - AmsterdamAmsterdam is de hoofdstad van Nederland en is tegelijkertijd de grootste gemeente van Nederland. Elk jaar word deze stad door ongeveer 5 miljoen toeristen bezocht en dat aantal blijft stijgen. Met dit aantal heeft Amsterdam een 4de plekje weten te bemachtigen voor vaakst bezochte steden.

Amsterdam heeft vele winkels, horeca, culturele instellingen evenementen die een bezoek zeker waard zijn! De echte toeristische plekjes van Amsterdam zijn o.a.: Rondvaartboten, het van Gogh museum, het Anne Frank huis, het Rijksmuseum.


De Nederlandse Kust

Het land waarmee Nederland aan de Noordzee en de Waddenzee grenst dat noemen we de Nederlandse kust. De gehele lengte van de kust is ongeveer 523 kilometer lang en daarvan is 353 meter de Noordzeekust. De rest is de kust van de Waddenzee en de Westerschelde.

Scheveningen is de populairste badplaats en dit is zeker een bezoekje waard! Naast het strand en de pier zijn er ook heel veel strandpaviljoens die zorgen voor allerlei soorten vermaak.

Hou je van zon? Dan moet je zeker naar Zeeland toe! Deze provincie heeft het grootste aantal zonuren in Nederland. De zon in Zeeland schijnt maar liefst 140 uur meer dan in de rest van het land.


De Waddeneilanden

WaddeneilandenDeze waddeneilanden bestaan uit: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Deze liggen in de Noordzee ten noorden van Nederland en Duitsland. Tussen de eilanden en het vaste land in ligt de Waddenzee.

Bij eb valt deze zee grotendeels groot droog. Daarom is dit een mooie gelegenheid voor een waddentocht! Ook op de eilanden zelf is genoeg te doen dus een leuke dagtocht raden wij zeker aan!


Volendam

Volendam is een dorp gelegen in Noord-Holland. Volendam heeft zo een 22.000 inwoners en word veel bezocht door toeristen die op zoek zijn naar historische klederdracht en vissersboten.

Aan de haven bevinden zich verschillende souvenirwinkels en uiteraard kun je overal de beroemde foto als Volendammer laten maken in traditionele klederdracht.

Kaasmarkten

In Nederland zijn er nog 5 kaasmarkten te vinden. Deze zijn in Alkmaar, Edam, Hoorn, Gouda en Woerden. In Gouda en Woerden word er nog echt onderhandeld tussen de kaasboeren en de groothandelaren. De overige markten zijn meer toeristische attracties en reconstructies van vroeger.

Je vind hier ook allerlei andere kraampjes met Nederlandse zaken zoals klompen. Elke laatste zaterdag van de zomervakantie word er een historische kaasmarkt gehouden in Woerden. Veel mensen komen dan ook in ouderwetse kledingdracht.


Tulpen

KeukenhofDe tulpen zijn een van de dingen waar Nederland beroemd om is! Nederland is dan ook een van de belangrijkste exportlanden als het gaat om tulpen en tulpen bollen. De keukenhof is echt een must see! Het is een groot bloemenpark en het trekt jaarlijks zo een miljoen bezoekers uit de hele wereld.


Musea

In Amsterdam vind je een aantal musea waar je zeker een keer naar toe geweest moet zijn!

Tips of aanvullingen voor vakantiemagazine? Stuur ons dan een mailtje via: info@vakantiemagazine.nl


Vakantie Nederland – Waar verblijf je?

Appartementen | Bungalows | Hostels | Landhuizen | Kastelen | Vakantiehuizen | Vakantieparken |