Visum

visum nodig?Voor bepaalde landen is het nodig dat er een visum moet worden aangevraagd. Dit is een officiële toestemming om het land binnen te reizen in en het land te verblijven. Dit moet gegeven worden door het land waar je naar toe reist.

Er zijn verschillende soorten visa: transitvisum, toeristenvisum, uitreisvisum, tijdelijke verblijfsvergunningen, permanente verblijfsvergunningen en asielaanvragen. Uiteraard hebben wij van vakantiemagazine het alleen over het toeristenvisum.

Visa hebben meestal verschillende regels aan het bezoek. Zo is het vaak maar voor een bepaalde tijd geldig. Na deze tijd moet je het land weer verlaten hebben. Meestal hebben toeristen visa een standaard van 90 dagen.

Waar en hoe het visum moet worden aangevraagd dat ligt aan het land. Soms kan het via de ambassade en soms word het visum verstrekt op het moment dat je het land binnen komt. Vaak kun je voor die landen het visum ook vooraf al aanvragen zodat er geen oponthoud is aan de grens.

Een visum kan er op verschillende manieren uit zien. Soms het een document wat je naast het paspoort moet bewaren maar vaker is het een stempel, sticker of zegel die in het paspoort geplakt word.Enkele voorbeelden van landen met visum of elektronische toelating

Turkije
Met een Nederlands paspoort heb je een visum nodig om Turkije in te mogen. Dit kun je kopen bij de Turkse overheid. Voorheen kon je dit alleen kopen op het vliegveld maar nu is het de bedoeling dat je dit online aanvraagt. Dat kun je doen via deze website.

Amerika
Als je een Nederlands paspoort hebt dan heb je geen visum nodig als je in Amerika op vakantie gaat. Maar je hebt wel een elektronische toelating nodig om het land binnen te komen. De toestemming die je nodig hebt heet ESTA en tegen betaling kun je de elektronische toelating aanvragen. Helaas doen ze nog niet aan Ideal dus je hebt wel een creditcard nodig om te betalen. Klik hier om een Esta aan te vragen

Ga je op vakantie en vraag je je af of een visum nodig is? Dan kun je via deze pagina van de rijksoverheid alle ambassades terug vinden.