Stedentrip Rome

colosseum rome

Het is voor mij al weer heel lang geleden dat ik de behoefte voelde Rome eens aan te doen. Die prachtige historische stad moet je toch in ieder geval één keer in je leven gezien hebben. Aangezien ik een lichte mate van vliegangst heb, dichtte ik mezelf toe dat het dan wel zo veilig mogelijk moest zijn . Ik wilde een soort veiligheids garantie (…). Om die persoonlijke reden koos ik ervoor om met KLM te vliegen. Vraag me niet waarom – het gaf mij in ieder geval vertrouwen.

Historische plekken

In elk stedenboek of website, zie je alle historische plekken en gebouwen van een stad. Zo ook van Rome en het moet gezegd: geen woord teveel over het Pantheon, de Sint Pieter, de Trevi fontein, de Engelenburcht, het Colosseum en het Forum Romanum. Geweldig! Ik keek mijn ogen uit en wist al dat een tripje van enkele dagen veel te kort zou zijn. Zoveel mogelijk zien, ervaren en beleven dan maar.

Eten en drinken

Ik ben nogal een pasta-fanaat. Ze zeggen wel eens “je kunt me er ’s nachts voor wakker maken”. Dat is dan ook zo. Ik heb heerlijk genoten van enkele gerechten, aangevuld met wat Italiaanse wijnen. Je leeft tenslotte maar een keer (zeggen ze).

Koffie en Ijs

Het lijkt overdreven en misschien maakte het stedentripje en de zon het vermakelijker, maar ik heb enorm genoten van de capuccino en het ijs. Dat kunnen ze echt! Ongeëvenaard. Om je vingers bij af te likken! En dat deed ik dan ook.

In de bus

Het is redelijk eenvoudig om je ook in Rome met een bus te verplaatsen. In mijn geval was het erg druk en stond ik zo goed als vastgeklemd tussen de Italiaanse passagiers. Nu heb ik een wat Zuid-Europees uiterlijk, dus sommigen begonnen mij in het Italiaans aan te spreken. Ik knikte dan alleen maar. Daar ben ik wel goed in…

Voor herhaling vatbaar

Een stedentrip is best kostbaar, maar als je het goed doet wegen de kosten niet op tegen het vermaak en het verblijf. Men zegt dat je altijd een keer moet teruggaan naar deze geweldige stad. Wie weet….

http://rometravel.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *