Waarom ook jij straks op golfvakantie naar Frankrijk wilt

golfvakantie frankrijk

Of je nu een recreatieve golfer bent, al jaren de show steelt op de lokale golfbaan of de beginselen van dit mooie spel pas net onder de knie hebt: een golfvakantie naar Frankrijk heeft iedereen iets te bieden. Juist in deze knotsgekke periode kunnen veel mensen wel iets gebruiken om naar uit te kijken. Je vakantieplannen voor de zomer zijn misschien onzeker, of zelfs al in het water gevallen. Bij Vakantie Magazine zijn we er om je toch iets van die vakantiekriebels te laten ervaren. Daarom hopen we in dit artikel je vakantievuur weer aan te wakkeren met het beschrijven van de perfecte golfvakantie naar Frankrijk.

Golfen en de charme van het Franse leven

Frankrijk is het land waar een Bourgondische levensstijl – lekker eten met een goed glas wijn – hand in hand gaat met een prachtige omgeving en volop ruimte voor recreatie.

En ook al verloopt het in de zomer van 2020 mogelijk anders, gelukkig is Frankrijk ook na het hoogseizoen een ideale vakantiebestemming met aangename temperaturen en voldoende zonuren. Ook in de nazomer is het hier prima toeven, zeker als je de vakantie vult met een aangename buitenactiviteit als golf.

Want ook golfers hebben in de afgelopen jaren de charme van het Franse leven ontdekt. Inmiddels zijn er talloze golfbanen, op schitterende locaties door heel het land. De concentratie op het golfspel wissel je af met het bewonderen van typisch Franse bergen, valleien, chateaus of abdijen. En na het uitspelen van de baan geniet je natuurlijk van een lekker wijntje met stokbrood in de middagzon. Op het terras voor je eigen luxe vakantiehuis, want in de buurt van de golfbanen zijn meerdere luxe vakantieparken en resorts te vinden.

Een perfect verblijf voor iedereen

Wil je samen met je wederhelft van wat welverdiende rust genieten deze nazomer? Of juist nog even stoom afblazen op een golfvakantie met een vriendengroep? Wat jouw vakantiewensen ook zijn, in de omgeving van de golfbanen vind je altijd een accommodatie die bij jouw wensen past.

In de Provence vind je bijvoorbeeld de vakantieparken Jardin du Golf en Vallée de la Sainte Baume. De luxe vakantiehuizen bieden meer dan voldoende comfort, rust en privacy om je na het bezoek van de nabijgelegen golfbaan terug te trekken. Ook als er een dag niet gegolfd gaat worden, is er in de omgeving veel te beleven. Zo zijn in de schitterende natuur veel sporten te beoefenen, van wandelen en fietsen tot kanoën en waterfietsen. Of breng een bezoek aan één van de vele pittoreske dorpen in de omgeving, of aan het bruisende Saint-Tropez of Marseille.

In het westen van Frankrijk is de golfbaan Golf des Forges een aanrader, met aangrenzend het vakantiepark Bourg Est – Vigelière. We zitten hier in de Poitou-Charentes: een aantrekkelijke vakantiebestemming tussen Dordogne, Vendee en Atlantische Oceaan. Er heerst een heerlijk stabiel klimaat en het is de zonnigste streek van Frankrijk: ook in de nazomer heb je hier dus alle kans op mooi weer. In dezelfde omgeving ligt ook het villapark L’Aveneau – Vieille Vigne, met schitterende luxueuze, vrijstaande vakantievilla’s om optimaal tot rust te komen.

De (gezondheids-)voordelen van een golfvakantie

Wist je dat je met een golfvakantie ook nog eens bijzonder gezond bezig bent? Vrijwel iedere golfer zal je vertellen hoe ontspannend de sport is. Het is dus de ideale manier om de opgebouwde spanning en stress van de afgelopen periode letterlijk en figuurlijk van je af te slaan.

Daar komt nog bij dat je met een dagje golfen op een gemiddelde baan van 18 holes al snel 8 kilometer wandelt. Bij het afslaan spreek je allerlei verschillende spiergroepen aan. En vergeet ook zeker die extra vitamine D niet, die een dagje in de Franse zon je oplevert. (Wel goed insmeren natuurlijk!) Ook voor de gezondheid is een golfvakantie in Frankrijk dus een goede keus.

Hoe gaat jouw golfvakantie naar Frankrijk eruitzien?

Dit is natuurlijk slechts een kleine greep uit alles wat Frankrijk te bieden heeft voor een prachtige golfvakantie. Eén artikel is veel te weinig om al het moois dat een veelzijdig land als Frankrijk te bieden heeft. Toch hopen we je enthousiasme voldoende te hebben geprikkeld, zodat je alvast kunt gaan dromen van jouw eigen golfvakantie in Frankrijk. Zo hervind je misschien toch die vakantievoorpret die we juist nu zo goed kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *