Een voordelige auto huren voor jouw vakantie

auto huren vakantie

Een voordelige auto huren is tegenwoordig zo geregeld, maar het aantal aanbieders en auto´s waaruit je kunt kiezen kan nog best een uitdaging zijn. Tijdens het maken van je keuze neem je een aantal zaken mee: waar kan je goedkoop een auto huren, welke auto past bij de reis en wat zijn de voorwaarden van de autoverhuurder? Om je te helpen met het maken van de beste keuze, zijn hieronder een aantal tips op een rijtje gezet. Zo rijd je binnenkort rond in een voordelig gehuurde auto.

Kies een verhuurbedrijf

De eerste en belangrijkste keuze die je moet maken als je voordelig een auto wilt huren, is het kiezen van een geschikt auto verhuurbedrijf dat voldoet aan alle wensen. Zet altijd de kosten, de periode van huur, de verschillende type auto ́s en het aantal vrije kilometers wat je mag maken op een rijtje. Vergelijk ook de grote aanbieders met kleine, lokale verhuurbedrijven. Vaak als je voordelig een auto wil huren, ben je bij een lokale autoverhuurder goedkoper uit. Als je dit allemaal hebt gedaan, blijven er waarschijnlijk nog maar een handjevol voordelige verhuurbedrijven over.

Bedenk welke auto past bij het type reis

De goedkoopste huurauto die een verhuurbedrijf aanbiedt, is niet altijd het meest voordelig in het verbruik. Daarnaast is een goedkope huurauto vaak het kleinste formaat wat een autoverhuurder aanbiedt. Bedenk daarom van te voren wat voor reis je gaat maken en welk type auto daarbij past. Ga je de bergen in met de huurauto of ga je een stad bezoeken? Met hoeveel mensen zit je in de auto en hoelang ga je op reis? Hiermee moet allemaal rekening worden gehouden, want je wil uiteindelijk zo comfortabel mogelijk reizen en het liefst zo voordelig mogelijk een auto huren.

Let goed op de voorwaarden van de autoverhuurder

Bij het voordelig huren van een auto komen logischerwijs allerlei voorwaarden om de hoek kijken. Elk bedrijf heeft eigen regels als het aankomt op het tarief in combinatie met het aantal kilometers wat gereden mag worden. Ook voor het terugbrengen van de auto stellen verhuurbedrijven hun eigen regels op. Houd daarnaast rekening met de borg die je voorafgaand aan het verhuur moet betalen, een verzekering die je wellicht moet afsluiten en het eigen risico wat daarbij hoort. Ook is het verstandig om na te gaan of het extra geld kost als er meerdere mensen de auto gaan besturen. Wanneer je de auto komt ophalen, moet je een geldig rijbewijs kunnen tonen. Daarnaast vragen de meeste verhuurbedrijven wereldwijd om een creditcard die op naam van de hoofdbestuurder staat.

Overige tips als je voordelig een auto wilt huren

Om het huren van een auto zo voordelig mogelijk te maken, zijn er nog een aantal handige tips:

  • Boek je huurauto ruim op tijd. Door de grote vraag naar huurauto’s is het niet verstandig om lang te wachten met het kiezen van een verhuurbedrijf. Dien daarom zo vroeg mogelijk een verzoek voor verhuur in.
  • Kies een realistische ophaal- en inlevertijd. Vaak huur je een auto per dag of per week en bespreek je een tijd waarop de auto opgehaald en ingeleverd moet worden. Het is slim om twee dezelfde tijdstippen te kiezen, want dan ben je goedkoper uit.
  • Ga na wat de tankregeling van het verhuurbedrijf is. Bij het goedkoop huren van een auto hoort ook een voordelige tankregeling: de vol/vol regeling. Dit houdt in dat je de huurauto volgetankt meekrijgt en inlevert.
  • Laat je niet verleiden door aanbiedingen. Ga niet alleen af op de meest voordelige prijzen, maar check alle voorwaarden die de uiteindelijke prijs van de huurauto kunnen beïnvloeden. Op deze manier kan je een voordelige auto huren.