Niets is fijners als lekker op vakantie gaan. Bij vakantiemagazine weten we dat als geen ander. Hoe verder hoe beter en dan komen we al gauw uit in de tropen en subtropen. Alleen zijn hier de hygiënische omstandigheden heel anders als in ons Nederland. De kans is daar een stuk groter om voedselvergiftiging op te lopen. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om deze kans zo klein mogelijk te houden!
- Schil je eigen fruit – eet geen fruit wat je niet zelf geschild hebt!
- Eet nooit rauw of halfgaar voedsel
- Eet beslist geen schelpdieren
- Sausjes en desserts die gemaakt zijn van eieren moet je niet eten
- Het is beter om geen sla en rauwkost te eten tenzij je het zelf goed gewassen hebt met flessen water
- Gebruik geen ijsblokjes in je drinken.
- Eet alleen ijs wat voorverpakt is
- Was altijd je handen voor en na het toilet, bij eten bereiden en na het eten
- Wanneer iemand ziek is mag deze persoon niet in de keuken komen
- Als je zelf kookt zorg dan dat al je groente en fruit met flessen water gewassen worden
- Spoel na het koken het kookgerei af met zo heet mogelijk water
- Bewaar nooit eten
- Zorg dat de vliegen op afstand blijven
- Drink geen cappuccino vanwege de melk
Wat mag je dan wel eten, of moet je deze kans aangrijpen om aan de lijn te gaan. Welnee, er is nog genoeg om lekker te eten zonder dat je een voedselvergiftiging krijgt. Eten wat goed gekookt is op minstens 100 graden is prima te eten. Goed doorbakken vlees of eieren die hard gekookt zijn kun je prima eten. Thee en koffie wordt je ook niet ziek van net als verpakt drinken.
Heb jij nog tips over voedselvergiftiging?
Zijn er nog belangrijke tips die we misschien vergeten zijn? Laat het ons dan vooral weten! Dat kan door een reactie toe te voegen onderaan de pagina.