Wat te doen in de zomervakantie?

zomervakantie met vrienden

Het coronavirus beperkte de vakantieplannen van zomer 2020. We konden nauwelijks tot niet naar het buitenland, waardoor Nederlanders massaal een vakantie in eigen land boekten. Ook is het nog niet zeker hoe aankomende zomer gaat verlopen. Toch lijkt het erop dat we deze zomer weer meer kunnen. Doordat er overal ter wereld gevaccineerd wordt, zien we dat het aantal besmettingen daalt. Verschillende landen zullen binnenkort op ‘code geel’ gezet worden, wat betekent dat we zonder probleem naar de betreffende landen kunnen reizen. Wel moet er rekening worden gehouden met de corona maatregelen van het geliefde vakantieland. Toch zien we dat veel Nederlanders ervoor kiezen om ook dit jaar in eigen land te blijven. Zowel thuis als in een vakantiehuisje in de duinen wordt er vakantie gevierd. Blijf je in Nederland? Zorg er dan wel voor dat je optimaal kan ontspannen.

De leukste activiteiten

Of je nou naar het buitenland gaat of in eigen land blijft, kijk vooraf aan je reis welke activiteiten er mogelijk zijn op de plek van bestemming. Start elke dag van je vakantie goed. De een vindt het heerlijk om ’s ochtends een eindje te gaan wandelen of te gaan sporten terwijl de ander het juist rustig aan wilt doen met een kopje koffie. Waar je ook naar toe gaat, elke plek kent zijn eigen unieke bezienswaardigheden. Heb je geluk en is het mooi weer, ga dan lekker naar het strand of zet een badje op in de tuin. Ook tijdens je vakantie is voldoende bewegen belangrijk. Verken de buurt door een rondje te gaan wandelen of kies ervoor om te gaan touwtje springen of frisbeeën in de tuin. Maak het sporten nog leuker en laat frisbees bedrukken met een naam, logo of tekst. Bereid je een culinaire maaltijd of ga je heerlijk uit eten? In de tuin of op het terras; buiten eten bezorgt ons het ultieme zomerse gevoel. Speel na het eten een spelletje met familie of vrienden of probeer te winnen tijdens een potje kaarten. Ook speelkaarten bedrukken is mogelijk. Er zijn in ieder geval genoeg activiteiten om een vakantiedag mee te vullen.

De leukste momenten vastleggen

Vind jij het ook leuk om een fotoboek vol leuke vakantiekiekjes te maken? Leg de leukste momenten dan vast op camera. We hebben onze smartphones altijd bij de hand en kunnen dan ook overal foto’s van maken. Ondanks dat we onze smartphones altijd bij ons hebben, merken we dat ook vaak de voorkeur uitgaat naar een professionele fotocamera. Hoe dan ook is het belangrijk om ze veilig op te slaan, zodat je ze niet kwijtraakt. Zodra je weer thuis bent kan je aan de slag met het ontwerpen van een fotoboek met daarin de mooiste vakantiemomenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *